Nieuwjaarsconcert

Het Vocaal Ensemble Vocalitas verzorgt op vrijdag 10 januari a.s. een nieuwjaarsconcert in de Kapel ‘Uit Liefde’ aan de Dorpsstraat 44 in Lonneker. Aanvang 20:00 uur, vrije gift.

Het nieuwe jaar is aangebroken. Een tijd van optimisme en de belofte van een nieuw begin.  Wat zal dit jaar ons gaan brengen? Het is allemaal nog open. Vreugde en verdriet, liefde en levenslust, vrolijkheid en nostalgie?

De leden van ensemble Vocalitas hebben zich laten leiden door de deze thema’s en hebben daar liederen bij uitgezocht. Het programma reflecteert dit door een afwisseling met liederen van Elvis Presley en Leonard Cohen tot bekende stukken uit opera met muziek van Händel, Mozart en Bizet. De leden zingen de liederen in verschillende samenstellingen, dus het belooft een onderhoudende avond te worden. 

Glückwünsch Konzert

Ein Konzert anlässlich des hundertjährigen Bestehens der Freien Waldorfschulen

Wir freuen uns und fühlen uns geehrt, dass wir wieder im schönen Forum der Freudenstädter Waldorfschule singen können. Wir haben wundervolle Erinnerungen an unser letztes Konzert mit den Schülern.

Zu diesem besonderen Anlass, dem 100-jährigen Jubiläum der Waldorfschulen, haben wir ein spezielles Programm zusammengestellt. Geeignet für den Anlass, aber auch etwas frech. Wir freuen uns sehr, einzelne Stücke wieder mit den Schülern – unseren musikalischen Freunden – gemeinsam zu singen.

WINTERNACHT

Het Vocaal Ensemble Vocalitas verzorgt op vrijdag 21 december a.s. een kerstconcert in de Kapel ‘Uit Liefde’ aan de Dorpsstraat 44 in Lonneker. Aanvang 20:00 uur, vrije gift.

Nobilus.png

WINTERNACHT
Het concert vindt plaats op 21 december, de langste nacht. Een nacht die al bij de Germanen wordt gevierd als ‘het feest van het licht’. Nadat maanden de nachten steeds langer werden, kunnen we ons vanaf nu weer gaan verheugen op het lengen van de dagen. Het is een tijd van optimisme, waar we weer kunnen gaan dromen van die kortste dag in juni. Ook is het een tijd van optimisme, omdat we al heel binnenkort de geboorte van Jezus vieren. Hij bracht licht en hoop in onze wereld en vrede op aarde.

Bij het kiezen van de liederen hebben de leden van het ensemble zich laten leiden door deze gedachten. We zingen over de geboorte van Jezus en de schoonheid van de nacht.

Toegangsprijs | Vrije gift
Adres | Kapel ‘Uit Liefde’, Dorpsstraat 44 in Lonneker

Vocalitas goes Opera

Vocalitas goes Opera

Een avondje Opera, dat is waar de leden van het Ensemble Vocalitas echt zin in hebben. Een avond met de mooiste opera aria’s en duetten, waarbij het publiek kan wegdromen in de fantasievolle wereld van liefde, intriges, drama en magie. Het ensemble brengt op geheel eigen wijze delen uit opera’s van, o.a. Mozart, Handel, Purcell, Puccini, Monteverdi en Bizet. En dat allemaal in de intieme sfeer van Theater Concordia in Enschede.

IMG_2636

Toegangsprijs | € 9,50

Adres | Theater Concordia, Oude Markt Enschede

Kaarten | http://www.concordia.nl  of  053 430 09 99

 

Grenzenlose Musik…

Ein Chorprojekt der Klasse 7 und dem Ensemble Vocalitas aus den Niederlanden.

Die Idee für diese Project entstand mit der 7.Klasse der

Waldorf
Waldorfschule Freudenstadt im Spätsommer letzten Jahres, als die Klasse das Glück hatte, von einem niederländischen Gesangslehrer gecoacht zu werden. Die eh schon gesangsfreudige Klasse staunte sehr über die Möglichkeiten, die sich ihnen in nur knapp zwei Stunden professionellen Gesangstrainings eröffneten.
Die Schülerinnen und Schüler bekamen Lust, mehr daraus zu machen und so wurde kurzerhand das gesamte Ensemble (Vocalitas) des Sängers und Gesangslehrers Cor Kuiper eingeladen, um mit de Klasse ein Chorprojekt auf die Beine zu stellen.

Über Grenzen hinaus und nicht nur die niederländische, nein auch die eigenen Grenzen des musikalischen Könnens werden erforscht, bekämpft und auch überschritten!!!

So ist es ein wunderbares Erlebnis, ein mal mit professionellen Musikern auf der Bühne zu stehen und gemeinsam und abwechselnd einen Ausschnitt aus der vielfältigen Musikwelt erklingen zu lassen.

Wir laden zum Konzert herzlich ein, am 28.April 2018 um 19.00 Uhr im Forum der Freien Waldorfschule Freudenstadt.

Der Eintritt ist frei, über eine kleine Spende würde sich die 7.Klasse aber sehr freuen.!!!!!!

www.waldorfschule-freudenstadt.de

Kerstconcert: In the bleak Midwinter

Het Ensemble Vocalitas verzorgt op vrijdag 22 december a.s. een kerstconcert in de Kapel Uit Liefde aan de Dorpsstraat 44 in Lonneker. Aanvang 20:00 uur, vrije gift.

In the bleak Midwinter
Tijdens het kerstconcert ‘In the bleak Midwinter’ (in de gure midwinter) in Lonneker zingt Vocalitas liederen die passen bij deze kersttijd. In een tijd waar het buiten vaak guur en donker is, hebben we behoefte aan gezelschap van familie en vrienden, aan verbinding en bezinning. Bij de programmakeuze heeft het ensemble zich daarom niet laten leiden door louter bekende kerstliederen. In de intieme ‘Kapel Uit Liefde’ staan ook werken op het programma die onbekender zijn en werken die goed passen bij deze bijzondere tijd. U hoort liederen uit o.a. Engeland, Frankrijk, Polen, Oekraïne, Duitsland en Nederland. In de gure midwinter maken we het binnen met elkaar licht en warm.

8795

Genieten bij ‘Music with Friends’.

Op 3 november 2017 hebben wij een sfeervol concert gegeven in het mooie Theater Concordia in Enschede.
In een goed gevuld theater hebben wij liederen gezongen die ons naar aan het hart liggen. Dat is ons publiek ook opgevallen: ‘Wat een mooi en afwisselend programma’, ‘Jullie stralen echt uit dat jullie genieten’ en ‘Jullie verassen bij elk concert, het was weer genieten’, zijn een aantal reacties die we na afloop hoorden. 

Voor ons als ensemble is elke repetie als een feestje. We hebben er van genoten dit met ons publiek te mogen delen.

We zijn al druk met de voorbereidingen voor ons volgende concert: Kerst met Vocalitas, op 22 december in de Kapel uit Liefde in Lonneker.

Concert: Music with friends

Op het progamma dat Ensemble Vocalitas op 3 november a.s in Concordia gaat brengen staan de liedjes die de leden van het ensemble graag met elkaar en voor elkaar zingen. In de vijf jaar dat het ensemble bestaat is dat een heel reptertoire geworden waaruit het lastig kiezen was. Gezamenlijk is er een programma bedacht dat een reis door tijd, muziekstijlen en de wereld is geworden, gezongen door echte muziekvrienden. In Music with friends laat het ensemble horen goed thuis te zijn in de barokke wereld van Handel en Purcell, maar ook in de wereld van de musical met componisten als Webber en Bernstein.

Datum & Tijd | 3 november 2017, 20:00 uur (zaal open vanaf 19″:30 uur)

Toegangsprijs | € 10,00

Adres | Theater Concordia, Oude Markt Enschede

Kaarten | www.concordia.nl  of  053 430 09 99

Informatie | http://www.vocalitas.nl / info.vocalitas@gmail.com

Twee mooie concerten in Duitsland

Vocalitas heeft op 10 en 11 juni twee mooie concerten gegeven in Schoningen en Uslar in het Weserbergland bij Kassel (D).

Het concert in de kerk van Schoningen was op uitnodiging van componist en musicus Axel Groffmann. Vocalitas heeft een aantal werken van hem uitgevoerd, waaronder het lied ‘Das Jesuskind’ dat speciaal geschreven was voor Vocalitas zanger Jan Rijnders. Op 10 juni vond in Schoningen de premiere van het lied plaats. Op speciaal verzoek zong Lammert Gerrits ‘Love me tender’ van Elvis Presley, begeleid door een gelegenheidscombo. Het overige programma bestond voornamelijk uit uiteenlopende geestelijke werken.

Op 11 juni vond alweer het 5e Steimke Konzert van Vocalitas plaats op ‘Gut Steimke’ in Uslar. Het thema van het concert was ‘Freundschaft’ (Vriendschap), vanwege de vriendschappelijke banden die we inmiddels hebben met de bewoners en vrienden van ‘Gut Steimke’. Tijdens dit goedbezochte concert werden diverse wereldlijke werken gebracht, waarbij ook musical, operette en opera werken op het programma stonden. Hieronder een kleine foto impressie van dit concert.

p6110523.jpg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

p6110521.jpg